REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
ARCHÍV ČLÁNKOV
Články publikované na starej stránke klubu

| 19.3. 2015 | Vallo
Záverečná časť kurzu Základy VHT -- POZOR, ZMENA TERMÍNU !!!!!!!


Pre účastníkov kurzu základy VHT.

Z organizačných dôvodov presúvame termín záverečnej časti na 29. marca v nedeľu

Stretneme sa na Troch jazdcoch pri Zochovej chate v nedeľu 29. marca 2015 o 10. hodine. Doporučujem potrebnú výstroj: sedací úväz, zlaňovacia osma, karabína 1 ks.
Prineste si aj preukazy KST.

Ospravedľňujem sa za zmenu termínu.

Náhradný termín bude 12. apríla 2015


Nakoľko boli nevhodné podmienky na lezenie 29. marca, pre účastníkov ,ktorí sa nemôžu zúčastniť 12.4. bude náhradný termín 23. mája.








A. Vallo , vedúci kurzu.
  
| 21.3.2015 | Kundráková Zuzka
Otvorenie turistickej sezony


V sobotu 21.3.2015 bude zahajenie pesej turistickej sezóny a 100 jarných kilometrov na Kosariskách / Medené Hámre/ v Malých Karpatoch.
Pozývame záujemcov na túru po trase Rača - Biely Kríž - Košarisko.
Zraz úcastnikov bude na zast. el. Detvianska ul. o 8:30 v sobotu.


Tesime sa na Vás
  
| 17.2.2015 | K. Kováč
32. Gsieser Tal Lauf - EUROLOPPET


Viac ako desiatka členov KT Apollo absolvovalo v dňoch 12. až 16.2.2015 zájazd na ďalšie podujatie v diaľkových behoch na lyžiach do Južného Tirolska v Taliansku, kde sa konal 32. ročník Gsieser Tal Lauf zo seriálu EUROLOPPET.
Opakuje sa nepriaznivá sezóna z minulého roka a tak sa problémom so snehom nevyhlo ani toto stredisko ležiace v doline medzi Alpami a Dolomitmi. Organizátori museli \"postaviť trať\" z technického snehu, ktorý rozviezli na trasu a tak sa mohli uskutočniť po oba dni plánované preteky v plnom profile 30 a 42 km. Siedmi z nás sme absolvovali preteky podľa svojich preferencií. V sobotu sa bežali preteky klasickou technikou a v nedeľu bola na programe voľná technika na rovnakých tratiach. Organizátori vyvinuli veľké úsilie a pripravili trate po oba dni na veľmi dobrej úrovni. Na priložených fotkách je vidieť atmosféra i nezvyčajná panoráma uprostred zimnej sezóny takmer bez snehu.

Napriek problémom so snehom sme si schuti zabežkovali a strávili tak príjemný pobyt v už známom prostredí.
Ďalšie informácie si môžete prečítať aj v článku na http://www.bezkar.sk.
Výsledky, fotografie a ďalšie zaujímavosti nájdete na oficiálnej stránke podujatia:
http://www.valcasies.com/en/?MAID=111&APP=13&LG=3&NMAX=2
Naše výsledky a výsledky všetkých účastníkov zo Slovenska sú na priloženom obrázku.









  
| 5.2.2015 | K. Kováč
KT Apollo na 42. ročníku Bielej stopy - máme víťazku kategórie na 30 km CT


Ani tento rok sme nechýbali na podujatí v diaľkových behoch Biela stopa EUROLOPPET na Skalke v Kremnických vrchoch. Náš klub mal zastúpenie na pretekoch po oba súťažné dni. Celkom sa pretekov vo farbách nášho klubu zúčastnilo 9 bežkárov.
Tak ako aj v minulých ročníkoch boli ciele, ktoré sme si dali individuálne a každý z nás si sám zhodnotil ako sa mu podarilo ich naplniť. Po ročnej prestávke sa podujatie organizátorom vydarilo a po počiatočných problémoch s nedostatkom snehu sa nakoniec usporiadatelia pretekov museli popasovať s takmer pol metrovou nádielkou, ktorá prišla tesne pred pretekmi. Nebudem tu popisovať atmosféru a dojmy z podujatia, môžete si prečítať článok na http://www.bezkar.sk.
Z pretekov sme si priniesli jedno víťazstvo, keď Janka Majdiaková na trati 30 km klasickou technikou získala 1. miesto vo svojej kategórii. Možno by si niekto povedal, veď súťažili len dve pretekárky. No poďte si to skúsiť dámy a páni v seniorskom veku odbehnúť v ťažkom profile 30 kilometrov.
Janke k víťazstvu blahoželáme, úspešne reprezentovala náš klub a ostatným tiež za predvedené výkony a reprezentáciu KT Apollo.
Výsledky nás ostatných si môžete pozrieť na priložených obrázkoch.
Už teraz sa tešíme na ten budúci ročník a pred tým už o týždeň na ďalší pretek v Južnom Tyrolslu - Gsieser Tal lauf, kam nás ide plný tucet.
Tu si pozrite niekoľko fotografií z našej účasti.


  
  | 28.1.2015 | Vallo
OZNAM


Dobrý deň, oznamujem všetkým účastníkom kurzu Základy vysokohorskej turistiky ,že plánovaná zimná túra na Vysokú v Malých Karpatoch , sa uskutoční v sobotu 7. februára 2015.
Stretneme sa na parkovisku pred Zochovov chatou o 10. 00 hod.
Doporučená výzbroj: sedacie úväz , mačky, cepín.

Trasa: Zochova chata - Hubalová - Vysoká a zpäť
A. Vallo, vedúci kurzu.
  
| 28.1.2015 | Vallo
Diaľkový vytrvalostný beh na lyžiach Biela stopa , Skalka Kremnica


Počas tohto víkendu sa zúčastníme Bielej stopy v počte 9. Štartujeme v rôznych kategóriách. Tohto preteku sa zúčastňujeme od roku 1989. Víťazom je každý kto prejde celú trasu.

Prajem účastníkom veľa šťastia a dobré mazanie.

Na fotke trénujeme na severnom okruhu.
  
| 6.1.2015 | Zdeno, fotky účastníci zájazdu
Trojkráľová Vysoká v Malých Karpatoch


Tak ako už býva dlhé roky zvykom, aj tentokrát na Troch kráľov naše kroky viedli na malokarpatskú Vysokú. Ešte 5.januára sa vonku ženili čerti, po doobedňajšom snežení prišiel na rad dážď a v nížinách neostalo po snehu ani stopy. No už od Modry-Harmónie bol iný svet a krajina sa nachádzala pod bielou perinou. Niektorých turistov tento fakt aj trošku zaskočil, no nakoniec sme sa na vrchol dostali všetci.
Počasie bolo diametrálne odlišné od predchádzajúceho dňa a zobudili sme sa do krásneho, slnečného a bezoblačného rána. A toto krásne počasie vytiahlo von neskutočné množstvo ľudí. Ľudia z posledných zastávok sa do autobusu už takmer nedostali, ale prejavila sa ľudská súdržnosť a nejakým zázračným spôsobom sa nakoniec do už plného autobusu dostali všetci, ktorí túžili stráviť krásny deň v prírode.
Zo Zochovej chaty sme sa vybrali klasicky modrou TZT na Hubalovú, kde sme si na chvíľku oddýchli, odľahčili batohy a pokračovali sme ďalej cez Panské uhliská na Vysokú. Malokarpatské lesy sú po decembrovej kalamite, kedy dážď mrzol na konároch stromov a následne ich lámal pomerne zničené, no dalo sa pomedzi polámané konáre prekľučkovať a dostať sa až na vrchol.
Tu nás už čakali naši kamaráti z Lozorna, zvítali sme sa, pripili sme si na nový rok, vymenili sme si turistické plány a po asi hodinke sme zostúpili netradične späť na Zochovú chatu. Vytrvalci strávili ešte chvíľku pri tradičnom varenom vínku, no tentoraz na Hubalovej.
Keďže počasie sa vydarilo na jednotku, nikto určite neľutoval deň strávený v prírode.

Tu si môžte pozrieť fotky od nášho kamaráta Dušana Oravca
https://www.flickr.com/photos/101492360@N04/sets/72157649753777550/







  
  | 6.1.2015 | Vallo
Výstup na Vysokú /754 m.n.m/


Pozývame všetkých záujemcov na tradičný trojkráľový výstup na Vysokú v Malých Karpatoch, ktorý sa uskutoční 6.1. 2015. Trasa výstupu zo Zochovej chaty cez Hubalovú na Vysokú a zpäť na Zoch. chatu./ cca 4 hod./
Odchod autobusu na zochovu chatu o 8.35 hod. z Mlyn. Nív.
Dovidenia.
  
  | 26.12.2014 | Vallo
Štefánske stretnutie na Kačíne.


Pozývame Vás na tradičné sviatočné štefánske stretnutie na Kačíne , 26.12.
Stretneme sa o desiatej /10. hod./ na konečnej trolejbusov 212 a 207. pri voj. nemocnici.

Dovidenia

vedenie KTA
  
  | Vianoce | Vallo
Vinš


Našim priaznivcom a členom Klubu turistov Apollo prajeme šťastné a veselé vianočné sviatky v novom roku pevné zdravie a pohodu praje vedenie KTA.
  

strana 4 5 6 7 8